Description
Château Saint Léon, uit Frankrijk, van wijnhuis Châteaux & Domaines Castel heeft een flesinhoud van 75cl en wordt verkocht per doos van 6 flessen. De Classificatie is AOP.
Château Saint-Léon | Bordeaux Supérieur
Saint-Léon is een blend van driekwart merlot met 22% cabernet sauvignon en 3% malbec. Hier is de bijzondere keuze gemaakt om volledig af te zien van vatrijping. Daarmee is dit een heerlijke fruitige en sappige wijn, een Bordeaux om lekker jong van te genieten.
Verleidelijke geur, heerlijk fruitig, met bosbessen, kersen en cassis, romig en licht peperig, zoethout, laurier, mooie zachte tannine, het fruit staat mooi op de voorgrond.
De dagelijkse leiding op Château Saint-Léon is in handen van Pascal Déjean. Hij heeft een perfecte kennis van dit mooie domein, zodat hij alle finesses van wijngaard en wijnmaken kent. De familie Castel is altijd op zoek om het beste te halen uit wijnhuizen ze in bezit heeft. Daarom is sinds 2008 Olivier Dauga als consulent aangetrokken om nog een extra stap vooruit te maken. De naam van Dauga was gemaakt door zijn werk voor succesvolle châteaux als Château Rollan de By, Château la Tour Carnet en bij Château Sociando Mallet. Op Château Saint-Léon laat hij zien dat je ook in de Entre-deux-Mers mooie rode wijnen kunt maken.
Smaakt uitstekend bij lamsvlees, wildgerechten en belegen boerenkazen.
Château Saint-Léon vinden we in het hart van de Entre-deux-Mers. Het is een bijzonder château, want het is het eerste in een rij châteaux die in de regio Bordeaux werd verworven door de familie Castel. Deze aankoop dateert van 1957. Het domein beslaat 90 hectare, waarvan 71 hectare beplant met wijngaarden. Het gaat daarbij voornamelijk om merlot, aangevuld met 22% cabernet sauvignon en 3% malbec. De merlot doet het hier goed vanwege de ondergrond van klei en kiezels. De wijngaard is aangeplant met 6000 stokken per hectare, voor de appellation Bordeaux Supérieur en ook voor de streek Entre-deux-Mers een zeer hoge plantdichtheid. Hierdoor is de hoeveelheid druiven per stok laag en worden druiven geoogst met veel rijkdom en concentratie. Door een voorzichtige extractie wordt een wijn gemaakt die heerlijk soepel en rond overkomt.