Beschrijving
Val d’Oca – Bioldo – Prosecco Spumante Extra Dry, uit Italië, van wijnhuis Val d’Oca heeft een flesinhoud van 75cl en wordt verkocht per doos van 6 flessen. De Classificatie is DOC.
Val d’Oca | Prosecco | Millesimato Extra Dry
Op roestvrij staal, met de methode Charmat voor het creëren van de belletjes.
Prosecco wordt niet veel beter dan dit. Heerlijke glas wijn met fluweelzachte bubbels. In de kleur lichtgeel. De neus biedt een veldboeket aan witte bloemen. De smaak start met heerlijk frisse zuren, dan wat citrus, groene appel, goede zuren, lengte en frisheid. Heel verfijnd en fris. Sappig en levendig, fijne belletjes.
Prosecco Millesimato wordt, evenals de andere Prosecco’s van Val d’Oca gemaakt op basis van 100% glera-druiven. Voor de Millesimato, ofwel jaartal-Prosecco, worden de beste druiven geselecteerd, die recht hebben op de DOCG Prosecco di Valdobbiadene Superiore. Alleen deze druiven zijn waardig om voor deze bijzondere jaartalwijn te gebruiken. Het resulteert in een heerlijk glas Prosecco, krachtig en vol, met aroma’s van wilde bloemen en groene appel, met een heerlijke, fijne mousse.
Heerlijk als aperitief. Verder ook goed te schenken bij gerookte vis, gebakken witvis en schaal- en schelpdieren.
Val d’Oca is de naam die de Cantina Produttori di Valdobbiadene heeft gekozen als merknaam voor zijn prosecco’s. Val d’Oca bevindt zich in de prachtige, heuvelachtige omgeving tussen Asolo en Conegliano, aan de voet van de voor-Alpen in Treviso. Deze cantina is één van de oudste Prosecco-coöperaties, opgericht in 1952. Hij geldt als een van de meest toonaangevende in de regio Valdobbiadene. 576 wijnboeren zijn bij de coöperatie aangesloten, met een bezit van in totaal 714 hectare wijngaarden. De coöperatie heeft zich volledig gericht op kwaliteit, om de prachtige wijngaarden die de leden in bezit hebben, volledig tot hun recht te laten komen. De cantina zet daarbij de modernste methodes en technieken in, waarbij bijvoorbeeld onder andere de wijngaarden per satelliet in kaart worden gebracht. De druiven van beste crus worden apart gehouden en verwerkt tot speciale topcuvées. De leden worden door landbouwkundigen van de cantina getraind om hun wijngaarden optimaal te beheren. Dit heeft geleid tot een groot succes, zowel nationaal als internationaal. De wijnen worden inmiddels geëxporteerd naar 33 landen wereldwijd.