Beschrijving
Ocarosa – Vino Frizzante – Secco Rosado, uit Italië, van wijnhuis Val d’Oca heeft een flesinhoud van 75cl en wordt verkocht per doos van 6 flessen. De Classificatie is IGT.
Ocarosa | Secco Rosato
Op roestvrij staal, met de methode Charmat voor het creëren van de belletjes op tank.
Droge, licht mousserende rosé, fris en lichtvoetig, met delicate aroma’s. Aangenaam frambozen en kersen, milde smaak.
De afgelopen jaren is het gebied waar Prosecco mag worden gemaakt ingeperkt, om de kwaliteit en het karakter van deze wijn te beschermen. Maar nog steeds worden er buiten de begrenzingen van deze streek wijnen gemaakt op dezelfde manier en van dezelfde druif als de Prosecco, de glera, zoals dit aangename mousserende glas.
De afgelopen jaren is het gebied waar Prosecco mag worden gemaakt ingeperkt, om de kwaliteit en het karakter van deze wijn te beschermen. Maar nog steeds worden er buiten de begrenzingen van deze streek wijnen gemaakt op dezelfde manier, die in karakter amper van de bekende Prosecco verschillen. Dit aangename mousserende glas, fijn lichtroze van kleur, is daar een mooi voorbeeld van.
Lekker aperitief, fijne combinatie met olijven, inktvis of andere hapjes.
Val d’Oca is de naam die de Cantina Produttori di Valdobbiadene heeft gekozen als merknaam voor zijn prosecco’s. Val d’Oca bevindt zich in de prachtige, heuvelachtige omgeving tussen Asolo en Conegliano, aan de voet van de voor-Alpen in Treviso. Deze cantina is één van de oudste Prosecco-coöperaties, opgericht in 1952. Hij geldt als een van de meest toonaangevende in de regio Valdobbiadene. 576 wijnboeren zijn bij de coöperatie aangesloten, met een bezit van in totaal 714 hectare wijngaarden. De coöperatie heeft zich volledig gericht op kwaliteit, om de prachtige wijngaarden die de leden in bezit hebben, volledig tot hun recht te laten komen. De cantina zet daarbij de modernste methodes en technieken in, waarbij bijvoorbeeld onder andere de wijngaarden per satelliet in kaart worden gebracht. De druiven van beste crus worden apart gehouden en verwerkt tot speciale topcuvées. De leden worden door landbouwkundigen van de cantina getraind om hun wijngaarden optimaal te beheren. Dit heeft geleid tot een groot succes, zowel nationaal als internationaal. De wijnen worden inmiddels geëxporteerd naar 33 landen wereldwijd. De Cantina maakt wijnen onder de eigen naam, en daarnaast wijnen met een ander label, zoals deze aangename Ocarosa Frizzante Rosé.