Edgebaston – Pepper Pot – 75 cl

Artikelnummer: 15194230 Categorieën: , , Tag:

Beschrijving

Edgebaston – Pepper Pot, heeft een flesinhoud van 75cl en wordt verkocht per doos van 6 flessen.

 

Edgebaston | The Pepper Pot

Zuid-Afrika | Stellenbosch
Artikelnummer
15.194.230
Wijnmerk
Edgebaston
Wijnhuis
Edgebaston
Land
Zuid-Afrika
Regio/Subregio
Stellenbosch
Classificatie
WO Stellenbosch
Druivenras
Grenache, Mourvèdre, Shiraz/Syrah, Tannat
Wijntype
Stille wijn
WijnKleur
Rood
Vinificatie

Gisting op roestvrij staal van alle druiven apart. Daarna opvoeding op Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten, uitsluitend gebruikte vaten. Deels op barrique, deels op grote houten foeders, om het fruit in de wijn te behouden. Botteling na 10 maanden houtrijping.

Wijnomschrijving

Een ‘shiraz’ met wat extra’s. Heerlijk! Lekker stoer en krachtig, stevig en breed, wat kruidigheid, rood fruit en wat bosbessen. Natuurlijk ook de peper die in de naam terugkomt. Daarnaast een mooie lengte en kracht.

Achtergrond informatie

De Pepper Pot wordt gemaakt op basis van druiven uit verschillende streken: Stellenbosch, Paarl en Elgin. Zo kan elke druif van de blend worden geoogst in de streek waar hij het meest perfect kan rijpen. Van belang is dat het klimaat koel genoeg is om de druif mooie aroma’s te geven van vers fruit en een fijne peperigheid. Hij is vrijwel volledig gemaakt op basis van Rhônedruiven: zo’n tweederde shiraz, aangevuld met mourvèdre, cinsault, grenache en viognier. Daarnaast zit er een klein beetje tannat in, rond de 8%. Deze druif is bekend van de wijnen uit de Madiran en Uruguay. Dat zorgt voor een aangename stevigheid, in combinatie met het fruit. Een wijn die zijn naam, Pepper Pot, eer aandoet, met een lekkere peperigheid.

 

Wijn/Spijs

Een wijn voor bij rood vlees. Biefstuk, ribeye of entrecôte bijvoorbeeld, maar ook bij gerechten of vlees van de barbecue is deze wijn op zijn best.

Serveertemperatuur
14-16 graden
Afsluiting
Schroefdop
Bewaarpotentieel
Op dronk, ook 2-3 jaar laten liggen
Over de producent:

De familie Finlayson heeft een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van de moderne wijnindustrie in de Kaap, die goed van de grond is gekomen na het afschaffen van de apartheid, begin jaren negentig. Het familiedomein Glen Carlou, in Paarl, aan de noordkant van de Simonsberg, was een van de eerste kwaliteitsdomeinen van de Kaap. De eerste generatie die actief was in de wijnbouw was Dr. Maurice Finlayson, een patholoog uit Schotland die in Zuid-Afrika wijn ging maken op de Hartenberg farm in Stellenbosch. Zijn zoon Walter zette Glen Carlou op in Paarl. Zijn zoon David studeerde voor wijnmaker in Elsenburg College in Stellenbosch en voegde zich in 1994 bij zijn vader. Ze verkochten Glen Carlou in 2004 en kochten de farm ‘Woodlands’ in Stellenbosch, aan de voet van de Simonsberg. Het domein werd omgedoopt tot ‘Edgebaston’, de plaats waar de moeder van Walter, in Schotland, werd geboren en opgroeide. David is belast met de dagelijkse leiding en het wijnmaken. De wijnen die hier worden gemaakt zijn een product van hun bijzondere terroir, waar Stellenbosch beroemd om is, en de moderne visie die David heeft op het wijnmaken. Edgebaston Finlayson behoort daarmee tot het beste wat Stellenbosch de wijnliefhebber te bieden heeft.

Extra informatie

Gewicht 1 kg